Hvad er der på vej i horisonten for affiliate marketing

I modsætning til hvad du måske har hørt, er affiliate marketing ikke dødt. Faktisk er det levende, i udvikling og meget spændende.

Affiliate Marketing forventes at være en branche på 6,8 milliarder dollars i 2020. Den er i konstant udvikling, og der opstår nye tendenser hver dag. Hvis du ønsker at få succes i denne branche, skal du holde dig på toppen af disse tendenser og beslutte, hvad der bliver hot og hvad der ikke bliver hot.

I dag vil vi gerne dele 4 tendenser, som vi forventer at se i løbet af 2021, med dig.

1. Influencer Marketing


Influencer marketing er måske den mest hurtigt voksende tilføjelse til affiliate marketing. Søgeordet “Influencer Marketing” er steget med 325% alene i det sidste år.

Influencer marketing fungerer perfekt i et digitalt landskab, fordi det skaber tillid, og 74 % af alle brugere siger, at de har tillid til sociale netværk.

Af disse 74 % siger omkring halvdelen af dem, at de stoler på det, som influencers siger online, og det, som de anbefaler. Dette er et meget vigtigt tal og understøtter det faktum, at marketingfolk allokerer større dele af deres annoncebudget til influencer marketing.

Dette skift i tildelingen af annoncebudgetter er et stort skridt. Tidligere plejede virksomheder at betale influencere en fast pris via deres CPM-budgetter. I virksomhedernes øjne var alle lige meget værd og var blot en del af deres brandingkampagner.

Dette har dog ændret sig, i høj grad på grund af de sociale platforme. Influencers er blevet brandambassadører. Dette ekstra niveau af eksponering og tillid har gjort, at de får en større andel, når de promoverer og poster om deres indkøbsadfærd, hvad de kan lide, og hvad der interesserer dem. For virksomheder er det, der tidligere var en del af en brandingkampagne, nu selve kampagnen.

“Influencer marketing er i vækst, fordi det er en fantastisk måde at få dine produkter ud til et publikum med en autentisk stemme. Mange brands ser top-of-the-funnel-værdi ved at få flere øjne på deres brands tilbud. Der er styrke i at sætte de rigtige produkter foran det rigtige publikum – med en autentisk stemme.”

Influencers er også værdifulde for brands, fordi marketingfolk faktisk kan bruge det digitale landskab til at analysere kundernes adfærd og spore deres nøjagtige rejse. Dette giver et direkte indblik i, hvordan influencers har en stor indflydelse på kunderejsen.

De kan se, hvornår en influencer udløser en kunde til at starte en rejse, eller endda om de påvirker et salg senere hen. Dette niveau af gennemsigtighed er en stor grund til, at marketingfolk er meget mere villige til at bruge penge på at betale influencere direkte, i modsætning til tidligere.

Stigningen i forbrugernes mobilbrug er også en stor årsag til, at Influencer marketing vokser så hurtigt. Sociale platforme egner sig til et mobilt miljø. Influencers har behersket disse sociale platforme. Dette giver et perfekt krydsfelt for marketingfolk, der ønsker at engagere sig med så mange forbrugere som muligt.

Et godt eksempel på dette er Instagrams “Swipe Up”-funktionalitet, som giver browsere mulighed for at besøge deres foretrukne onlinebutik direkte fra appen.

Mens gennemsigtighed og en mobilførste struktur er meget attraktiv for marketingfolk, er den måde, som influencers ønsker at blive betalt på, også attraktiv. Det, der tidligere var en fast pris som en del af annoncørens CPM-budget, har ændret sig. Influencers ønsker nu at blive betalt efter præstation. Markedsføringsvirksomhederne er naturligvis villige til at investere mere i denne kanal.

2. Stemmesøgning

Stemmesøgning, som måske er den nyeste teknologi, der er kommet på banen, har oplevet et massivt skub og er steget i popularitet. Alle fra Amazon til Facebook og Apple til Google har satset stort på stemmesøgning og har investeret massivt i teknologi. Som følge heraf vil stemmesøgning få en stor indvirkning på kundernes adfærd og affiliate marketing.

Ifølge ComScore vil 50 % af alle søgninger blive foretaget ved hjælp af stemmesøgning inden år 2020. Værktøjerne vil fortsætte med at blive udviklet. Du vil ikke kun have værktøjer som Echo eller Google Home, men også flere værktøjer på din smartphone, tablet og endda på din stationære enhed.

At udnytte denne fantastiske teknologi kan virkelig hjælpe din virksomhed. Det er vigtigt at påpege, at der er nogle ting, du skal overveje, når du optimerer dit websted til stemmesøgning.

For eksempel skal du overveje hensigten. Når du går ind på Google og indtaster en søgefrase for et par bukser, som du leder efter, skriver du måske noget som “blå kjolebukser”. Når du søger med stemmen, taler du imidlertid til enhederne på samme måde, som du ville tale til andre mennesker. Så din søgning ville ændre sig. Det ville være noget mere som “jeg vil have et par blå bukser med tilspidsede ben”.

“Klædeligt” er et subjektivt begreb. Tricket er at fokusere på long tail-søgetermer på en anden måde, der passer til denne nye søgemetode.

Det kan virke overflødigt, men da stemmesøgning ikke kræver en computer, er chancerne for, at folk interagerer med dit websted via en mobilenhed, endnu større. Derfor skal du sørge for, at dit websted er helt mobiloptimeret, og at dine sporingspixels og analyser er oprettet og fungerer.

“Voice first-enheder kan indsamle brugerdata for at skabe en rigere profil, som annoncører kan udnytte downstream”, siger LaBroi Walton, Retail Search Manager hos CPC Strategy [nu en del af Elite SEM].

“For eksempel: Hvis jeg beder min Google Home om at købe et bestemt mærkevareprodukt, kan jeg senere blive retargeted af det pågældende mærke med annoncer på en anden enhed – mobil eller desktop – senere.”

3. Mobil er stadig dominerende

Det er vigtigt at bemærke, at mobil har eksisteret i næsten et dusin år, men at det fortsat vil dominere søgningen.

I takt med at teknologien ændrer sig, og smartphoneproducenterne fortsætter med at ændre de måder, du kan spore brugerrejser på, er det vigtigere end nogensinde før at holde sig på forkant med ændringerne, da de kan påvirke din evne til at administrere dine affiliate marketingkampagner.

At have den rigtige mobilstrategi rækker længere end til sporing eller et mobiloptimeret websted. Du skal også sørge for, at din brandstrategi er konsistent på tværs af alle dine online ejendomme, dine offline ejendomme og din mobilstrategi. Hvis nogen af disse er uoverensstemmende, kan det føre til, at forbrugerne mister tilliden til dit brand.

Hvis nogen f.eks. handler i et indkøbscenter, går de måske ind i en butik og prøver et par sko. Mens de er der, er det ikke ualmindeligt, at de søger efter skoene på deres smartphone og sammenligner priser og kigger efter muligheder for levering til hjemmet.

Hvis de skulle opdage, at du har én pris i butikken og forskellige priser på dit websted, kan det irritere dem og give dem et dårligt indtryk af dit brand. På grund af dette er det vigtigt at overveje nye mobile tendenser og positionere dig selv for at maksimere brugeroplevelsen.

4. Kupon- og tilbudssider

Kuponer virker og kan være en god tilføjelse til en omni-channel marketingstrategi. De er uden tvivl en af de bedste måder at præsentere dit brand for nye kunder på og lokke dem til at prøve dit produkt med et tilbud, de ikke kan modstå.

affiliate kupon markedsføring

 

Verden af kuponwebsteder kan dog være vanskelig at navigere i. Hvis du overvejer at tilføje kuponwebsteder til dit mærkes marketingmix, er der et par ting, du bør vide, før du går i gang.

“Hvis dit mærkes andre markedsføringskanaler er fladet ud, eller hvis du ønsker at ryste din markedsføringsmodel op, kan kuponer være den rette vej at gå. Lav din research, hold dig fra skumle websteder, maksimer et lille netværk af partnere, og du vil være godt på vej til at opbygge (og drage fordel af) en succesfuld kuponmarkedsføringsstrategi.”

Selv om kuponindustrien har eksisteret i hvad der synes at være en evighed, fortsætter den stadig med at vise sig som en værdifuld markedsføringskanal for brands. Dens digitale tilstedeværelse er mest lovende og fortsætter med at vokse eksponentielt YoY med digitale kuponindløsninger, der skønnes at stige til 91 milliarder dollars i 2022, op fra 47 milliarder dollars i 2017.

 

En kommentar til “Hvad er der på vej i horisonten for affiliate marketing”

Skriv en kommentar