Hvordan fungerer en indsamling af penge til en skoindsamling?

Der er så mange måder at samle penge ind på, lige fra a-thon-arrangementer til loppemarkeder og konkurrencer. Men hvis du vil prøve noget nyt, bør du organisere en indsamling af penge til en skoindsamling. Det er en sjov og nem måde at samle samfundet om at donere gamle sko på. Det bedste er, at du hjælper både dit lokale samfund og det globale samfund.

Hvordan organiserer man en skoindsamling?

Ligesom ved enhver anden begivenhed er det værd at planlægge en smule. Desuden er det nyttigt at få et par venner med på dit hold for at hjælpe dig med at arrangere skoindsamlingen. Så er I klar til at gennemgå de følgende trin sammen:

  • Beslut jer for en nonprofitorganisation at arbejde sammen med
  • Planlæg dit indsamlingsevent til indsamling af gamle sko
    Fremme din begivenhed
  • Beslut dig for en nonprofitorganisation at samarbejde med

Det første skridt er at vælge din perfekte nonprofitpartner. Dette team kan give dig råd om din skoindsamling og komme forbi for at indsamle dine donerede sko. De bytter derefter dine sko til penge. Du kan forvente at tjene en dollar pr. pund sko, hvilket i gennemsnit svarer til ca. to par sko.

Når du vælger det rigtige team at arbejde sammen med, skal du sikre dig, at du føler, at du kan arbejde sammen med dem. Du vil også hurtigt bemærke, at de alle støtter lidt forskellige formål. De fleste af dem hjælper virksomheder i vækstlande, men du vil se et forskelligt fokus, så sørg for, at du føler dig tilfreds med det hold, du vælger at gå sammen med.

Planlæg din skoindsamlingsfest for at indsamle gamle sko

At planlægge et arrangement er lidt ligesom at køre et projekt. Der er forskellige logistikker, som du skal koordinere. Det er derfor nyttigt at have en eller anden tracker til at følge udviklingen i hver af dine aktiviteter. Disse omfatter bl.a. at finde et sted til arrangementet, finde og placere indsamlingsbokse i byen, markedsføre din skoindsamling og andre ting.

Hvis det er første gang, du planlægger noget som dette, er du velkommen til at læne dig op ad din nonprofitorganisation, som har gjort dette mange gange før.

Fremme din begivenhed

Jo mere du promoverer din begivenhed, jo større er sandsynligheden for, at du får en vellykket begivenhed. Det handler om at sprede budskabet og opfordre andre til at dele information om din skoindsamling.

Sociale medier er naturligvis dit naturlige udgangspunkt, hvor du kan oprette en begivenhedsside. Hvis du inkluderer billeder og videoer, vil det også gøre den mere tiltalende og engagerende. Desuden skal du ikke tøve med at bede alle dine venner om at dele og blive ved med at dele.
En anden interessant side af markedsføringen er alle de offline muligheder.

Tænk f.eks. på, hvor du kan sætte plakater op i dit område eller i prominente butikker og forsamlingshuse. Busstoppesteder kan være et andet glimrende sted for plakater, fordi folk keder sig og har brug for noget at læse, mens de venter.

Hvorfor en skoindsamling?

Hvis du stadig overvejer, om du skal gå efter en skoindsamling, så er der her nogle vigtige fordele, som du bør overveje:

Nemt og billigt
Støtter det globale samfund
Sjovt og lærerigt

Nemt og billigt
Fundraising er hårdt arbejde, så det er værd at overveje nemme projekter, hvor du kan maksimere de penge, du samler ind. En sko-indsamling er nem at sætte op, og der er kun få omkostninger ud over indsamlingsbøsserne. Du kan også være kreativ og genbruge gamle kasser.

Der er selvfølgelig intet, der forhindrer dig i at investere i skodrivearrangementet og organisere madboder og koncerter, men du kan også holde det enkelt. Du vil også blive overrasket over, hvor meget du kan låne fra skoler og lokale sportsklubber, når de ved, at det er til et godt formål. Så alle de borde og stole, du tænker på til din sko-indsamlingsfest, burde være lette at finde.

Støt det globale samfund
En sko-indsamling hjælper dig med at samle penge ind til din lokale sag. Desuden bliver de gamle sko så doneret til mikro-iværksættere verden over, som så kan sælge dem på brugtmarkedet.

At vide, at folk bidrager til det globale samfund, støtter også din sag, fordi folk elsker, at de kan gøre begge dele. Du kan også dele historier fra din nonprofitorganisation om disse mikroentreprenører.

Der er noget at sige til at sætte rigtige ansigter på billeder for at hjælpe med at forbinde os alle følelsesmæssigt. Folk er så bundet til at støtte dig.

Sjovt og lærerigt
Lad os ikke glemme, at en skoindsamling er meget sjov. Du arbejder sammen med dine venner for at støtte dit lokalsamfund og verden i det hele taget. Du kan også kombinere dette med at have mad og drikkevarer på en egentlig dag og gøre det til lidt af en sjov sammenkomst.

Glem heller ikke, hvor meget du lærer om markedsføring og promovering, primært hvis du samarbejder med lokale virksomheder om at støtte dig.

 

2 kommentarer til “Hvordan fungerer en indsamling af penge til en skoindsamling?”

Skriv en kommentar