Hvordan kan vi bruge sociale medier som en kilde til tilfredsstillelse?

Hvordan kan vi bruge sociale medier som en kilde til tilfredsstillelse? Hvis du stiller mig dette spørgsmål, er mit enkle svar ja. Her ser vi på, hvordan de sociale medier giver brugerne en følelse af tilfredshed og tilfredsstillelse.

Wikipedia forklarer Gratifikation som:


Gratifikation er den behagelige følelsesmæssige reaktion af lykke som svar på opfyldelsen af et ønske eller mål. Det identificeres også som en reaktion, der stammer fra opfyldelse af sociale behov som f.eks. tilknytning, socialisering, social godkendelse og gensidig anerkendelse.

Gratifikationsteori af samfundsforskere:
Socialforskere har for længe siden diskuteret brugs- og tilfredsstillelsesteorien vedrørende medieanvendelse. Der er lagt vægt på at skabe indhold i de traditionelle medier, hvor indholdet er blevet forbundet med tilfredsstillelse af forbrugernes behov. Alternativt bruger brugerne medierne for at tilfredsstille eller tilfredsstille deres specifikke behov.

De sociale medier er blot en platform, hvor indholdet skabes for brugerne af brugerne. Formålet med at bruge sociale medier er anderledes end traditionelle medier og indebærer mere interaktion mellem mennesker. Vi bruger sociale medier til at komme i kontakt med andre mennesker, genoplive gamle forbindelser, finde nye venner, fremme en virksomhed, opnå popularitet, vise færdigheder eller formidle oplysninger eller opnå viden.

Et par casescenarier viser eksempler på tilfredsstillelse via sociale medier:

Case 1
Tina er en erhvervsaktiv person. Hun rejser ofte i forbindelse med sit arbejde. Derfor poster hun regelmæssigt billeder af sine besøg og rejser. Hun får likes og kommentarer fra sin liste på over 500 “venner” på de sociale medier. Hendes seneste foto af arbejdet på et vand- og sanitetsprojekt i Afrika fik over 200 likes.

Folk roser hende og bliver imponeret over hendes arbejde og over de fordele, hun får ved at rejse gratis til fantastiske destinationer. Når hun ser på de mange kommentarer og likes på hendes billeder, føler hun sig godt tilpas.

Case 2
Aly er universitetsstuderende og bor på et vandrehjem. Han er med i en studiegruppe på 10 studerende. De har alle fødselsdag i forskellige måneder, og i mellemtiden sker der andre begivenheder, hvor der skal fejres noget. Derfor mødes de alle ofte til fester og fejringer. Han delte billeder og videoer af begivenheden på de sociale medier.

Alys fødselsdagsbillede fik over 100 likes. Hans fætre og kusiner og familie strømmede ind med kommentarer fra hele verden. Derfor ønskede de ham ikke kun det, men de bliver også overvældet af hans vennekreds og misunder til tider hans fantastiske universitetsliv.

Case 3
Binny er hjemmegående. Hun er ikke en fremragende kok, men hun kan lide at eksperimentere med opskrifter, og hun poster regelmæssigt lækre madbilleder. Hun har en Instagram-profil, og hendes fotoekspertise har givet hende over 15.000 abonnenter.

Hendes indlæg om pølsebrød i bidestørrelse er et nyligt hit. Mange af hendes abonnenter har bedt hende om at lave et online bage- og madlavningskursus på de sociale medier. Hun giver jævnligt gratis prøver på krydderier, opskriftblandinger og madlavningsgadgets fra forskellige madrelaterede virksomheder.

Reality Check

Tinas job er stressende, og hun leder hele tiden efter en bedre mulighed for at skifte karriere.

Aly tænker, mens han læser alle kommentarerne, hvor svært det er at samle venner, og han savner sit hjem forfærdeligt og tænker på sin familie.

Binny er bekymret over de betydelige investeringstab, hun har haft, da hun forsøgte at oprette en madleveringsvirksomhed.

Psykologisk virkning

Tina føler sig tilfreds, når hun ser på de mange likes og rosende kommentarer, der vælter ind over hende. Hun har ingen succes med sin jobsøgning, men fortsætter alligevel med sit nuværende job og tænker på den “støtte”, hun får fra sine virtuelle venner. Mens hun scroller gennem sin profil på de sociale medier, begynder hun at føle sig tilfreds med sit job, selv når hun har en hård dag.

Alys fætre og kusiner har sendt ham en mail og fortalt ham, hvor ensomme og stille deres fødselsdage var, fordi alle vennerne tog hjem til en tidlig sommerferie. Aly føler sig gladere end før, og hans følelse af ensomhed aftager.

Binny har modtaget endnu en gratis pakke med bageforme, som hun er vild med. Hendes seneste indlæg giver hende 50+ flere abonnenter. Hun begynder at tænke, at investeringstabet ikke betyder så meget, da hendes fanklub vokser, og måske er det det arbejde, hun skal fortsætte med.

Gratifikation

I ovenstående tilfælde har interaktioner på de sociale medier givet øjeblikkelig tilfredsstillelse af enkle handlinger. Brugerne føler sig tilfredse og er ikke klar over, at det kun er virtuelt. Gratifikation kommer ikke kun gennem feedback i form af dejlige kommentarer. Alle mennesker bruger sociale medier af en eller anden grund og med et eller andet formål. Så når denne følelse af færdiggørelse sker, vil brugerne have en følelse af tilfredsstillelse. Det fører til tilfredsstillelse. Ved du, hvordan du køber Instagram likes Storbritannien fra pålidelige leverandører?

Det er også bemærkelsesværdigt, at ingen brugere bruger sociale medier med et enkelt formål. Selv om de kun har det ene formål at deltage i sociale medier, kan de udvikle flere formål og bruge medierne af forskellige årsager. En person tilmelder sig f.eks. sociale medier for at få nye venner, finder ligesindede at være venner med og genoptager samtidig kontakten med barndomsvenner.

I høj grad er de sociale medier tilfredsstillelse af brugernes behov. Der findes en række forskellige platforme, og hvis brugeren ikke føler sig tilfreds med en af dem, skifter de til andre platforme. Også hvis en bruger bruger flere apps til sociale medier, udnytter han dem alle for at opnå maksimal tilfredsstillelse.

 

 

1.108 kommentarer til “Hvordan kan vi bruge sociale medier som en kilde til tilfredsstillelse?”

  1. I am sure you will like this 1website

    gh45kkm
    Cooking Fever is a whole lot more fun when you have as many gems as you could ever want.If you enjoy mobile games like this you should check out this link