Hvordan man tjener penge på YouTube

Prøv at tjene penge på Youtube, og du vil sandsynligvis lære, at det kræver travlhed at komme i gang, og at der ikke er nogen garanti for, at det vil betale sig. Så hvis du ønsker at tjene hurtige penge, bør du overveje andre måder at tjene penge på, især måder at tjene penge uden et traditionelt job.

Men hvis du allerede er en ivrig videoskaber og er villig til at gøre en ekstra indsats, kan du måske tjene penge på YouTube.

1. Ansøg om optagelse i YouTube Partner Program


Hvad er Youtube Partner Program?
Du skal ansøge om og blive accepteret i YouTube Partner Program for at tjene penge.

For at blive partner skal du opfylde følgende krav:

Dine videoer skal overholde webstedets retningslinjer for annoncering og have mere end 4.000 gyldige offentlige seertimer inden for de sidste 12 måneder.

Du skal bo i et område, der er berettiget.

Du skal have over 1.000 abonnenter.

Du skal tilknytte en Google AdSense-konto.

Jo flere videoer du har, jo lettere er det at nå grænsen for seertimer. Underholdende videoer af høj kvalitet er mere tilbøjelige til at få visninger, så det kan betale sig at lægge kræfter i planlægning og produktion.

Når du opfylder kravene, kan du ansøge ved at klikke ind på din profil og navigere til afsnittet “monetarisering”.

Som partner kan du tjene penge gennem annoncer, medlemsfordele og funktioner som Super Chat, hvor seerne kan betale for at få deres beskeder fremhævet under en livestream.

Gennem YouTube Partner-programmet kan du også få adgang til Creator Support-teamet. Disse teammedlemmer kan give dig tips til brug af YouTube, vejlede dig om retningslinjerne for ophavsret, hjælpe dig med at løse problemer med din konto og meget mere.

2. Opret forbindelse til Google AdSense

For at blive godkendt som partner skal du forbinde din kanal til Google AdSense, virksomhedens reklamesystem. Annoncører bruger AdSense til at byde på plads på videoer baseret på faktorer såsom dit publikum, videotema og relevante søgeord.

Generelt bliver du betalt på baggrund af antallet af “visninger”, som dine videoer får; det er når nogen klikker på eller ser en annonce. Annoncerne vises dog ikke hver gang, nogen ser en video, så visninger kan ikke direkte omsættes til penge i banken. YouTube tager også en del af annonceindtægterne, men vil ikke oplyse denne sats.

Hvor meget betaler YouTube dig pr. visning?
Husk, at du ikke bliver betalt pr. videovisning. Du bliver snarere betalt for de gange, hvor nogen ser eller klikker på en annonce, der vises i din video.

Influencer Marketing Hub siger, at selv om betalingen varierer, kan den gennemsnitlige YouTube-kanal forvente at tjene omkring 18 USD pr. 1.000 annoncevisninger. Det svarer til 3 til 5 dollars pr. 1.000 videovisninger.

Hvor mange visninger skal du have for at blive betalt på YouTube?
Hvornår begynder du så at tjene penge på YouTube? Du bliver betalt, når din saldo når op på 100 dollars.

Lad os sige, at det kræver ca. 1.000 videovisninger at tjene 4 $ fra de seere, der har set annoncer. Du skal altså have 25.000 videovisninger for at tjene 100 $ gennem disse annoncer.

Hvis du har en lille kanal, kan du måske kun blive betalt med få måneders mellemrum. Du bør måske sætte nogle af disse penge til side til skat, fordi Google, som udsteder AdSense-betalinger, måske ikke trækker din fulde skatteforpligtelse fra.

3. Tjek YouTube Premium ud

AdSense er ikke den eneste måde, hvorpå partnere kan tjene penge på YouTube. Du kan også gøre videoer tilgængelige på YouTube Premium, som er webstedets annoncefri abonnementstjeneste. Du tjener en del af indtægterne fra medlemsgebyrer, baseret på hvor meget medlemmerne ser dine videoer.

4. Brug produktplacering og videosponsorering

Her er en anden måde at få penge på Youtube: Virksomheder, der er interesserede i din kanals publikum, kan sponsorere dine videoer eller tilbyde dig aftaler om produktplacering i bytte for en shout out. Du vil sandsynligvis modtage betalinger pr. salg eller i kommissionsniveauer.

Søg på affiliate marketing-websteder som ShareASale, ClickBank og CJ Affiliate efter mulige virksomhedspartnere – og vær sikker på, at du er villig til at stå inde for virksomheden og de produkter, du sælger, før du tilmelder dig.

Hvis du har en anbefaling eller produktplacering i en video, skal du give YouTube besked ved at markere feltet “video indeholder betalt reklame” under fanen “Avancerede indstillinger” i din videomanager.

5. Sælg produkter eller tjenester til seerne

Hvis du har varer eller tilbyder en tjeneste, der er relevant for dit publikum, skal du fortælle dem om det og give links i dine videoer. Ryan Kaji, der er stjerne på YouTube-kanalen Ryan’s World for børn, sælger f.eks. legetøj, T-shirts og andre ting.

Hvis du sælger et fysisk produkt, skal du måske købe materialer eller finde en producent, men du kan også sælge downloadbare produkter som f.eks. e-bøger eller kunsttryk. Sørg for at have et sikkert betalingssystem på plads, før du annoncerer dine varer.

6. Mød op med fans i den virkelige verden

Meetups og lignende arrangementer giver YouTubere mulighed for at komme i kontakt med seere og sælge varer. De er normalt bedst egnet til dem, der har aktive og engagerede abonnenter.

Dem med mindre publikum vil måske springe begivenheder med billetter over og i stedet satse på salg af merchandise. Hvis dine videoer f.eks. lærer seerne at tegne, kan du arrangere et gratis kursus i en lokal park og sælge din bog om tegneteknikker bagefter.

7. Henvend dig til crowdfunding
Der er to primære typer crowdfunding: tilbagevendende og projektbaseret. Ved tilbagevendende crowdfunding kan bidragyderne betale et beløb, som de angiver på en regelmæssig tidsplan. Du vil gerne maksimere denne type finansiering for at gøre en kanal til en betydelig indkomststrøm. Incitamenter som f.eks. en-til-en-videochat, private klasser eller merchandise kan lokke seerne til at tilmelde sig.

Hvis du har en idé til et projekt, der kræver økonomisk støtte, er en projektbaseret crowdfunding-kampagne den rette vej at gå. Kom i gang med websteder som Indiegogo, Kickstarter, GoFundMe eller Patreon.

 

 

6 kommentarer til “Hvordan man tjener penge på YouTube”

 1. I believe everything said was very reasonable. However, what about this?
  suppose you were to create a awesome headline?
  I ain’t saying your information is not solid, however what if you added a post
  title that makes people want more? I mean Hvordan man tjener penge på YouTube
  – Jusubee is kinda vanilla. You ought to glance at Yahoo’s home page
  and watch how they create news headlines to grab viewers to click.

  You might add a video or a picture or two to
  grab readers interested about what you’ve written. Just my opinion,
  it would make your posts a little bit more interesting.

Skriv en kommentar