Hvordan udformer man en strategi for markedsføring på sociale medier for nystartede virksomheder?

Hvis du er indehaver af en nystartet virksomhed og for nylig har lanceret din virksomhed eller har været i branchen i et stykke tid nu, er du måske klar over vigtigheden af at have en tilstedeværelse på sociale medier i dag. Især når du starter op, er det afgørende at lægge et godt fundament og bygge videre på det på de sociale medier.

Til dette har du brug for en plan. En plan med konkrete målinger, problemer/mål og løsninger. Det er helt klart det, en strategi betyder. Lad os forstå en strategi for sociale medier i detaljer. I denne blog vil vi tale om elementerne og trinene til at danne vellykkede social media marketingstrategier for startups, sammen med eksempler for at forstå bedre.

Hvad er marketingstrategier for sociale medier?


Lad os droppe definitionen og forstå med et eksempel. Lad os antage, at dit produktsalg er faldet i de sidste to uger. Og for at nå dit månedlige mål skal du fordoble dit salg i den kommende uge.

Dette bliver nu slutmålet for din strategi. Selv om du kan bruge mange andre digitale markedsføringsstrategier til at opnå dette, er din bedste kanal de sociale medier, hvis du antager, at størstedelen af din målgruppe er til stede der.

Du har besluttet at køre en annonce på Instagram & Facebook i de næste tre dage, så du kan generere leads og lukke aftaler inden weekenden. Du annoncerede i stories-sektionen og oprettede en ny landingsside, der opfordrer folk til at foretage et køb.

Endvidere fik du en influencer med om bord til at tale om dit produkt på sin konto og annoncere en unik rabatkuponkode.

Dernæst oprettede du en remarketingkampagne for at målrette alle de besøgende, som klikkede på eller interagerede med din annonce på sociale medier, men som ikke foretog sig noget.

Sådan er det. Det var en strategi for markedsføring på sociale medier. I vores eksempel var målet kortsigtet, og det var strategien også. Hvis du har en langsigtet plan, skal du udforme langsigtede strategier for markedsføring på sociale medier.

Nu hvor du har forstået, hvad en social media marketingstrategi er? Lad os først se på de afgørende elementer i markedsføringsstrategier på sociale medier.

De 5 vigtigste elementer i markedsføringsstrategier på sociale medier

Element 1: Betalte annoncer
Sociale medieplatforme som Facebook & Instagram giver dig mulighed for at køre betalte annoncer. Du kan vælge din målgruppe, bestemme annoncens kreativitet, byde på annoncen, dvs. vælge hvor meget du er villig til at betale for hvert klik/view og perioden for annoncen.

Facebook- og Instagram-annoncer; begge kan køres ved hjælp af Facebook Ads Manager-kontoen. Antallet af valgmuligheder og tilpasningsniveauet er prisværdigt. Og rækkevidden gennem betalt annoncering er uden tvivl den bedste.

Så hvis du ønsker at lave markedsføring på sociale medier for din virksomhed eller andre, skal du vide, hvordan du kører annoncer på dem i detaljer. Her er et kursus, der kan hjælpe dig – Online Facebook & Instagram Ads Course.

Element 2: Indholdskalender
At vedligeholde en indholdskalender er et must for enhver virksomhed i dag. En indholdskalender er en månedlig plan for det indhold, der bliver lagt op på dine sociale mediekanaler. Det være sig en historie, eller et indlæg, eller en video.

Datoerne for hver enkelt bør planlægges en måned i forvejen og sættes op i din kalender sammen med timings. Dette hjælper dig med at holde dig organiseret og mindsker risikoen for at gå glip af noget.

Element 3: Efter markedsføring
Sociale medieplatforme giver dig yderligere mulighed for at promovere dine allerede eksisterende indlæg. Du behøver således ikke altid at oprette en ny annoncekreativitet, når du ønsker at køre annoncer. Du kan bruge alle de relevante indlæg, der tidligere er blevet uploadet.

Men du skal sørge for, at indlægget er synkroniseret med dit annoncemål og budskab. Hvis det ikke er det, anbefales det, at du går i gang med en helt ny annoncekreativitet.

Element 4: Influencer Marketing
Vi er sikre på, at du har hørt om influencers på de sociale medier. Nu hedder en ny markedsføringsteknik på sociale medier influencer marketing, og de resultater, der er opnået gennem dette, har været chokerende.

Du skal bekræfte den rette influencer til dine produkter/tjenester og har en følgerskare, der ligner din målgruppe. Og voila, du når ikke titusindvis af mennesker gennem én person.

Element 5: Remarketing
Remarketing på sociale medier er en generel digital markedsføringsstrategi i dag. I en annoncørs sprogbrug er remarketing at følge din potentielle kunde i dagevis, indtil de opfordres til at foretage et køb.

Remarketing er så kraftfuldt, fordi du går tilbage til de personer, der viste interesse for dine produkter/service. Dermed stiger konverteringsraten.

7 trin til at udarbejde strategier for markedsføring på sociale medier for nystartede virksomheder

Trin 1: Definer dit mål.
Det er meget vigtigt at specificere dit mål, og det er grundlaget for enhver strategi. Uden at vide, hvad du eller dit team skal opnå, er det som at gøre en indsats for en blind plet. Derfor skal du først beslutte dit mål.

Er det at skabe brand awareness, promovere et nyt produkt, klokke i salget for et eksisterende produkt osv.

Trin 2: Identificer varigheden.
Hvor meget tid vil du bruge på at nå dit mål? Du skal først identificere, om det er et kortsigtet mål eller et langsigtet mål. F.eks. kan en markedsføringsstrategi på sociale medier for at opnå brand awareness være et årslangt mål.

Mens promovering af et nyt produkt kan have en varighed på 3-4 måneder i første omgang. Definer derfor sigtet for din strategi.

Trin 3: Tildel et fast budget.
Et budget er meget vigtigt for enhver strategi/kampagne. Der skal være fuldstændig klarhed over, hvor mange penge der kan bruges på din strategi. Uden et budget træffer du nogle forkerte/dyre beslutninger.

Sæt dig sammen med dit økonomiteam og formulér et budget, som du har råd til, og sæt et loft over, hvor meget du kan gå over bord i tilfælde af uforudsete hændelser.

Trin 4: Vælg den rigtige sociale medieplatform.
Du skal beslutte, hvilken social medieplatform du vil bruge til dit mål, f.eks. Instagram, Facebook, Twitter osv. Hvis det er en kampagne med et lille budget, kan du indsnævre dine muligheder til en hvilken som helst af disse platforme.

Men hvis det er et langsigtet mål, og du ønsker at udnytte alle de sociale medieplatforme, så gør det, men vær specifik om det fra starten.

Trin 5: Vælg en blanding af elementerne.
Hvis du går i gang med alle elementer på én gang for en enkelt social media marketingstrategi, kan det blive dyrt og tidskrævende. Du skal prioritere dem og vælge nogle få, der tjener bedst.

Hvis du vil have hurtige resultater, skal du måske vælge betalte annoncer, remarketing osv. Og hvis du har tid til rådighed, er der intet bedre end at opbygge strategien organisk.

Du skal have forskellige elementer til forskellige faser af forbrugerrejsen og følge AIDA-modellen. Organiske indlæg for at skabe hype, efterfulgt af betalte annoncer for at få salg ind og til sidst en remarketing-annonce for at konvertere alle dem, der viste interesse.

Du kan også erstatte remarketing med influencer marketing for at få nogle konverteringer i sidste øjeblik, forudsat at influenceren har en stærk indflydelse og en god rækkevidde.

Trin 6: Færdiggørelse.
Du kan ikke lave en storslået plan fra den ene dag til den anden. På samme måde skal du altid danne mindst Plan A og Plan B for at nå det samme mål. Vurder begge planer og se, hvad der fungerer bedst for dig, resultat- & omkostningsmæssigt.

Når du har fundet den bedste, så har du her din social media marketing strategi klar! Men det er ikke slut endnu. Det sidste trin er lige så vigtigt.

Trin 7: Dataanalyse.
Mens strategien er i gang, skal du spore resultaterne og se, om den fungerer efter planen. Hvis strategien kommer ud af kurs, skal du træffe nogle korrigerende foranstaltninger for at få den tilbage på rette spor.

Selv efter at strategien er gennemført, skal du indsende en rapport om hele processen og registrere resultaterne. Dette hjælper dig med at analysere, hvad der virkede, og hvad der ikke virkede, hvilket kan fungere som beslutningsgrundlag for fremtidige strategier.

Hvis du følger disse syv trin, kan du få hjælp til at udforme en solid strategi for markedsføring på sociale medier. Men husk, at dine fiaskoer og fejltagelser vil lære dig det bedste.

 

 

 

20 kommentarer til “Hvordan udformer man en strategi for markedsføring på sociale medier for nystartede virksomheder?”

 1. Hmm is anyone else encountering problems with the pictures on this blog loading?
  I’m trying to find out if its a problem on my end or
  if it’s the blog. Any feedback would be greatly appreciated.

 2. Hi there, I found your web site via Google even as looking for a similar topic, your web site got
  here up, it seems good. I’ve bookmarked it in my
  google bookmarks.
  Hi there, simply turned into alert to your weblog thru Google,
  and located that it is really informative. I am
  gonna be careful for brussels. I’ll be grateful in case you proceed this in future.
  Numerous folks will be benefited out of your writing.

  Cheers! qc – Alda

Skriv en kommentar