Tjekliste til lancering af WordPress-websted: Ting, du skal tjekke, før du lancerer dit WordPress-websted

Dit helt nye WordPress-websted er næsten klar til at blive lanceret. Designet er fejlfrit, og du kan ikke vente med at offentliggøre webstedet og se det vokse. Inden dit websted bliver offentligt tilgængeligt, skal du kontrollere, at du ikke har glemt noget ugjort. Før du lancerer dit websted, skal du kigge denne tjekliste for lancering af WordPress-websteder igennem og sikre dig, at du har overholdt den.

1. Installer en sikkerhedskopi


Øverst på vores WordPress-websteds lanceringscheckliste er backup. Du bør aldrig lancere webstedet uden at gemme en kopi eksternt. Hvis du finder det for komplekst, er det nemt at hyre et WordPress-udviklingsfirma og lade dem tage sig af disse spørgsmål.

I tilfælde af et nedbrud på hjemmesiden eller tekniske problemer med serveren er en backup guld værd. Tryk på gendannelse, og alt går tilbage til som det var med et minimum af skade.

Der findes fremragende plugins, der hjælper dig med at automatisere processen, såsom Updraft Plus. Backup-placeringen kan være Dropbox, Google Drive eller en anden cloud-facilitet, som du bruger.

2. Aktiver sikkerhedsplugins

WordPress er det mest populære Content Management System, der kontrollerer 60% af markedet. Succesfulde platforme tiltrækker hackernes opmærksomhed, da de skal lære det én gang og derefter udnytte svagheden igen og igen.

Det er afgørende at sikre, at dit websted er sikkert, før du lancerer dit WordPress-websted.
Den bedste måde at beskytte webstedet på er at bruge en sikkerhedspakke som Sucuri. Det er et gratis plugin, som giver dig en række sikkerhedsfunktioner, der beskytter mod manipulation. De fleste sikkerhedsplugins giver en log over filændringer, der hjælper dig med at lokalisere, hvornår malware er blevet indsat.

3. SSL/HTTPS

HTTPS eller Hypertext Transfer Protocol Secure er afgørende, hvis du ønsker, at dit websted skal ranke højt. HTTPS er en sikker version af HTTP, der bruger SSL-kryptering.

En aflytningsmand kan opsnappe personlige oplysninger (adresse, kreditkortnummer osv.), der sendes via almindelig HTTP.

HTTPS bruger kryptering, der opretter en sikker tunnel mellem brugeren og serveren.

Sørg for, at hostingtjenesten har forsynet dit websted med et HTTPS-certifikat.

4. Fjern 404-fejl

Et nyt websted må aldrig have 404-fejl. 404 betyder, at serveren ikke kunne finde en matchende webside.

404 er ret almindeligt på gamle websteder, da et par af de udgående links måske er flyttet.
Det er en anden sag på et nyt website, der lige er blevet oprettet.

Normalt viser det i et sådant tilfælde, at URL’en blev indsat sjusket.

Da et nyligt lanceret websted har meget få besøgende, har du ikke råd til at gøre nogen utilfredse.

Vær på vagt, og brug Google Search Console eller et værktøj som Screaming Frog til at fjerne det.

5. Sørg for, at formularerne fungerer

Formularer bruges til at indhente brugeroplysninger, kommentarer og feedback. En kontaktformular er en accepteret måde for en bruger at komme i kontakt med dig første gang. Herefter kan du maile frem og tilbage med dem.

Hvis du deler din e-mail-adresse, vil din indbakke blive oversvømmet af spam inden for en uge. Det er derfor, at en e-mail-adresse sjældent angives. Test kontaktformularen ved at skrive flere beskeder fra forskellige enheder.

Indtast nogle oplysninger på hver enkelt, og tjek, at de afspejles i backend. En død formular bliver måske ikke opdaget i månedsvis og fratager dig værdifuld feedback, leads og potentielle kunder.

6. Valg af e-mail-konto

Er din e-mail-konto leveret af hosting-tjenesten? I så fald vil du hverken kunne få adgang til webstedet eller e-mails, når deres server er nede.

Det er bedst at holde disse adskilt. Du ville heller ikke have problemet med at migrere e-mail, når du skifter hostingtjeneste. At tilmelde sig G Suite eller Zoho er den bedste måde at holde webstedet og e-mailen adskilt på.

7. Slet Lorem Ipsum

Når et websted oprettes, placerer webdesignerne dummy-tekst, som regel Lorem Ipsum. Den latinske sætning er beregnet til at blive erstattet af tekst, der er produceret af indholdsskribenter.

Fra Om til Produktsider angiver Lorem Ipsum tilstedeværelsen af et tekstfelt. Hvis dit websted har flere sider, er det let at overse nogle af disse blokke med dummy-tekst.
Fejlen ser amatøragtig ud og vil øge afvisningsraten.

8. Login-forsøg

Standardindstillingen i WordPress giver brugerne mulighed for at forsøge at logge ind så mange gange som de vil.

Det betyder, at dit websted er sårbart over for brute force-angreb.

Disse hackerforsøg forsøger at gætte dit brugernavn og din adgangskode.

Begræns loginforsøg til 5, så der ikke kan ske uautoriserede logins.
Et plugin som Limit Login Attempts gør det nemt. Installer, aktiver og begræns antallet af logins forsøg fra Indstillinger.

9. Generer XML sitemap

Et sitemap opregner de vigtige sider på et websted og beskriver hierarkiet i detaljer.

Denne funktion gør det muligt for Google-bot’en at crawle og klassificere hver side hurtigt. Ellers kan det tage Google flere måneder.

Jo hurtigere dit websted bliver indekseret af Google, jo bedre er det for SEO.

Et XML-sitemap indeholder også et datostempel, der viser søgemaskinerne, hvornår en side sidst er blevet opdateret.

Du kan bruge et betalt plugin som Yoast eller et open source-plugin som Google XML Sitemap Generator. Husk at indsende sitemapet til Google, når du anmoder om en crawl.

10. Tjek browserens tilpasningsevne

Der findes en række forskellige browsere. Chrome dominerer, men flere andre, Safari, Edge, Firefox og Opera har en betydelig tilstedeværelse. Selv om de udfører den samme opgave, er deres arkitektur meget forskellig.

Viser mobil og desktop-versionerne af dit WordPress-websted godt i dem alle?

Du kan selvfølgelig gøre det manuelt. Men det tager en masse tid. Et websted som Browserstack lader denne test ske på tværs af flere browsere og styresystemer på få minutter.